Postural träning

Postural träning i Örebro

Några röster om postural träning


"Att få komma till er, borde vara alla förunnat som har någon typ av smärtor och värk. Efter minst tio års smärtor i höger axel och arm samt stickningar och domningar i samtliga fingrar på höger hand, har jag blivit smärtfri. Dessutom, som bonus, har jag i stort sett blivit av med värk i underben och knän samt smärta i området mellan halsrygg och bröstrygg. OCH över huvud taget blivit starkare i hela kroppen. Känns som ett underverk helt enkelt.
Jag rekommenderar alla att prova postural terapi.. Tränaren är oerhört entusiasmerande, professionell och behaglig. Vänta inte, beställ en tid nu"


"Efter att ha ”testat allt” för ond rygg, utan större framgång, hittade jag Måbraverkstan och tänkte att postural terapi har jag aldrig provat tidigare. Jag gillar att man ser till hela systemet och dess flöde, både kropp och knopp är viktiga. En bonus är varm och engagerad personal som verkligen lyssnar. Jag har nu fått två behandlingar i postural terapi enligt optimum metoden, och helt plötsligt ser min omgivning skillnad - jag har fått tillbaka min hållning! Mest fantastiskt är att jag känner så stor skillnad själv. Jag rekommenderar varmt åt ALLA att prova optimum pustural träning. Det gör skillnad!"


"Mycket varmt och trevligt bemötande, och jag fick tillgång till en helt fantastisk metod. Känns också bra att jag själv kan träna hemma, och att övningarna ger så gott resultat. Jag vill verkligen rekommendera detta till andra"

Den muskel-/ledmässiga grundorsaken till att man får besvär med kronisk värk i kroppen är att musklerna och lederna förlorat sin förmåga att fördela den belastning som kroppen utsätts för i olika situationer på rätt sätt.


Detta leder till över- eller snedbelastning och slutligen till smärta och nedsatt prestationsförmåga. Traditionell rehab-/ core-/ och annan träning kommer oftast inte åt de djupast liggande musklerna på rätt sätt och återställer inte heller belastnings- fördelningsförmågan i sin helhet vilket leder till att man inte blir av med grundorsaken till besvären. De flesta av våra kunder upplever att symptomlindringen de fått av olika behandlings-/eller träningsmetoder de provat på endast hållit i sig en kortare period.

Med Posturalträningen och enkla manuella behandlingstekniker åtgärdar vi grundorsaken till besvären och når bestående resultat, samtidigt som uppkomsten av nya besvär undviks.

Jag är intresserad och vill veta mer

 
 
 
 

Exempel på diagnoser/tillstånd som OptimumTräningen är effektiv vid är:


  • Migrän, spänningshuvudvärk, käkledsbesvär.
  • Ont i/spänningar i axlar/nacke/skuldra, bröstrygg, diskbråck i nacken, Whiplash-skador 
  • Axelimpingement, inflammation i axeln, tennis-/golfarm, musarm, carpaltunnelsyndrom.
  • Generell överrörlighet inkl. EDS.
  • Skolios, ländryggsbesvär av olika slag inkl. värk, återkommande ryggskott, segmentell rörelsesmärta (SRS), diskbråck, spondylolistes, spinalstenos, utplanad eller för stor svank.
  • SI-ledsbesvär, foglossning, piriformissyndrom, ischias, falsk ischias.
  • Trochanterit och bursit i höften, höftartros, ljumskbesvär, CAM – och pincer problematik.
  • Löparknä, hopparknä, främre knäsmärta, knäartros.
  • Benhinnebesvär, gubbvad, hälsenebesvär, hälsporre, plantarfasciit, hallux valgus.