Sofia Strand

Samtalsterapeut med inriktning mot psykosyntes


Är du nyfiken på att lära känna dig själv ännu bättre? Är det något som skaver eller är svårt i ditt liv just nu? Behöver du någon att prata med?
Jag heter Sofia Strand och studerar det andra året i en treårig utbildning till samtalsterapeut. Som en del iutbildningen tar jag nu emot träningsklienter till ett reducerat pris. En session varar i 50 minuter och kostar300 kronor. Du hittar mig Måbraverkstans vackra lokaler på Öster i Örebro. Jag tar i första hand emot på
vardagkvällar och helger; i dialog enas vi om passande tider. Varmt välkommen att kontakta mig på: sofiastrand.yoga@gmail.com
Det kan finnas många olika anledningar att gå i samtalsterapi. Du kanske är nyfiken på dig själv och din utveckling och längtar efter något mer i livet. Terapin kan också vara en väg för dig om du upplever att du har tappat bort dig själv, glädjen eller balansen livet. Kanske vill du förbättra dina relationer, eller så står du i ett vägval eller befinner dig i en livskris. Oavsett vad du går igenom finns det stöd att få i samtalsterapi.
Hos mig är du välkommen in i ett lugnt och tryggt rum där du och din utveckling är i fokus, där du kan känna dig accepterad som du är, allt får finnas, oavsett frågeställningar, känslor och livserfarenheter. Med närvaro, värme och empati möter jag dig där du befinner dig just nu. I terapin finns jag vid din sida och tillsammans utforskar vi för att hjälpa dig öka din medvetenhet, stärka tilliten till dig själv och din egen vilja, och förverkliga din inneboende potential.
Att gå i psykosyntesterapi
Jag studerar en treårig utbildning till samtalsterapeut i psykosyntes och basutbildning i integrativ psykoterapi (s.k. steg 1) hos HumaNova Utbildning AB. Samtalsterapin bedrivs under kontrollerade och trygga ramar efter att träningsklient fyllt i ett konfidentiellt frågeformulär som godkänts av HumaNova.
Som elev under utbildning går jag i regelbunden handledning hos samtalsterapeut och lärare med mångårig erfarenhet, och i egen terapi hos utbildad samtalsterapeut. Jag arbetar i enlighet med HumaNovas etiska kod och har tystnadsplikt.
Grunden för psykosyntesterapin är samtalet, som är ett effektivt verktyg för att nå till dina känslor och behov. När jag ser att det kan vara hjälpsamt för att kunna ta dig framåt, föreslår jag även passande övningar. Det är dock alltid du som bestämmer vad som känns rätt för dig.
Psykosyntes
Psykosyntes är en praktisk psykologi som präglas av en människosyn som är optimistisk och holistisk – människan ses som en helhet där kropp, själ, intellekt och känslor samspelar. Psykosyntes fokuserar på att stärka det samspelet för att individen ska känna sig i balans, harmonisk och hel. Med utgångspunkt i det
positiva och friska riktar psykosyntesen sökarljuset mot det vi människor innerst inne längtar efter och vill. Samtidigt utforskar den hur vi kan undanröja de hinder som står i vägen för förändring och utveckling. Ibland är det också hjälpsamt att blicka bakåt för att förstå varifrån vi kommer och vad som format oss. För att sedan med utgångspunkt från nuet staka ut en kurs framåt. Psykologin har över hundra år på nacken och är integrativ, d.v.s. innehåller element från både psykodynamisk terapi och olika former av kognitiv beteendeterapi (KBT).
Mer om mig
En stor del av mitt yrkesliv har jag på olika sätt arbetat med utveckling i organisationer, påverkan och förändring, och kommunikation och relation, ofta i högpresterande sammanhang. Jag har haft förmånen att både ingå i och leda team och medarbetare. Oavsett uppdrag och organisatoriskt format har mitt arbete och mina erfarenheter i grund och botten handlat om individer och deras utveckling, val och möjligheter.
Nyfikenhet och en längtan efter ännu mer meningsfullhet i mitt yrkesliv har gjort att jag genom åren valt att fokusera mer på personlig utveckling och individers och organisationers utveckling. Med tiden har drömmen kommit om att vägleda andra i samtal, till utveckling, djup, försoning och mening, vilket har lett mig fram till valet att utbilda mig till samtalsterapeut. Jag är också utbildad yogalärare och håller regelbundet klasser i framförallt yinyoga, restorative yoga och yoga nidra.


Klara Sinnerstad

kostrådgivare och näringsterapeut
Besväras du av ont i kroppen, stela leder, krånglande mage, stress, dålig sömn, trötthet, eksem eller andra besvär som vägrar ge med sig? Är du trött på att höra att ”allt ser bra ut” fast du känner i din kropp att det inte stämmer?


Jag heter Klara Sinnerstad och är kostrådgivare och näringsterapeut. Jag jobbar med naturlig hälsa utifrån ett helhetsperspektiv som bygger på kost, näring och livsstil. Istället för att lindra symptom vill jag hjälpa dig att hitta och läka ut rotorsakerna till dina besvär. Jag vill också förse dig med information och verktyg som gör att du kan fatta medvetna beslut kring din hälsa.


Jag erbjuder kostrådgivning, näringsterapi och funktionsmedicinska analyser. De vanligaste analyserna, som borde vara en del av allas friskvårdsplan, är hårmineralanalys, fettsyraprofil och analys av dold/långsam födoämnesallergi (kopplat till läckande tarm).


Jag kommer att finnas på MåBraPraktiken cirka tre-fyra tillfällen per månad, kvällstid och helg.


Tidsbokning:klarasinnerstad.bokadirekt.se

Hemsida:klarasinnerstad.se

Mail:info@klarasinnerstad.com


Välkommen!


Helena Sjögren

Samtalsterapeut (HSP) & Yinyoga
Hej!
Helena Sjögren heter jag, utbildad Yinyogalärare och under utbildning till Samtalsterapeut. From maj månad kommer jag finnas tillgänglig för dig på Måbrapraktiken. I mitt företag erbjuder jag terapisamtal och yinyoga. Rådgivning och coachingsamtal till dig som förälder med högkänsligt barn samt rådgivning och coachingsamtal till dig som förskollärare/lärare om det högkänsliga barnet. Samtalen kan ske på Måbrapraktiken men även över telefon om du hellre önskar det. Jag är högkänslig person som uppskattar det lilla och det vackra.
Hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med människor och älskat att ha samtal med både små och stora. Att genom samtal få lyssna på andra och kunna få bidra med klokheter och verktyg för att mottagaren ska bli mer medveten om sig själv och få syn på vad den själv kan skapa känns fantastiskt. Kanske behöver du vägledning för att nå dit?
Jag ser framemot att vara ett bidrag till dig.

För mer information om mig och mina tjänster hittar du på min hemsida:
www.yots.se
För bokning av mina tjänster maila mig på helena@yots.se
Så har jag skapat en nyfikenhet hos dig så är du mer än välkommen att höra av dig.
/Helena